top of page

הבלוג

טיפים ורעיונות להורים

שנה מעולה ב-3 צעדים פשוטים

לפי האמונה היהודית בתקופה הזו, שבין ראש השנה ליום כיפור, שערי השמיים פתוחים לרווחה.

זוהי תקופה של חשבון נפש, אבל של התחדשות. תקופה שבה אפשר וצריך לחשוב, לתכנן ולדמיין איך תיראה השנה החדשה הבאה עלינו לטובה.

ברוח הדברים בחרתי לכתוב הפעם פוסט שונה, לשתף בכמה מהתובנות שהפקתי בשנים האחרונות.

כמהנדסת, אני אוהבת נוסחאות. להבין את התהליך.

אז ניסחתי כאן עבורכם בשלושה צעדים פשוטים (עם דוגמאות) את המתכון ליצירת מציאות ולהגשמת חלומות (אם אתם עוסקים בתחום האימון האישי, אתם יכולים לדלג עכשיו לסוף הפוסט 😊 אבל אם לא, אולי זה יחדש לכם).

מוכנים?

הנה, מתחילים:

 

שלב ראשון:

רגע לפני שאתם מגדירים מטרה, תבדקו: האם אתם מאמינים שהיא בכלל אפשרית עבורכם?

אם אתם לא מאמינים שזה בכלל אפשרי, חבל על הזמן שלכם, זה לא יקרה.

תבינו - הכל מתחיל בראש שלנו!

מה עושים? מתחילים קודם כל לעבוד על האמונה.

מאתרים בחיים שלכם דוגמאות לכך שזה כן יכול לקרות, גם לכם.

דוגמה על עצמי: לפני כמה שנים רציתי לעשות שינוי בחיים, להיות יותר בבית, להקים עסק, והיה לי ברור שלא אוכל לעשות זאת במקביל למשרה מלאה בהייטק. בעלי לא התלהב (בלשון המעטה) מכך שאפסיק לעבוד לגמרי בגלל המשמעות הכלכלית של החלטה כזו. אבל מה לעשות – בהייטק קשה למצוא משרה חלקית. ככה הייתי תקועה בתסכול עם עצמי, אפילו לא ניסיתי לחפש. עד שבמקרה פגשתי חברה שלמדה איתי בתואר הראשון בטכניון, ולא התראינו שנים. מסתבר שהיא עובדת כבר שנים במשרה חלקית, ובעת שנפגשנו אפילו שקלה לעזוב לטובת משרה חלקית טובה ומתגמלת יותר. אחרי שפגשתי אותה, הבנתי שזה אפשרי גם בשבילי. ואז זה כבר הפך להיות רק עניין של זמן ומאמץ עד שזה יקרה. תוך מספר חודשים מצאתי את המשרה שהתאימה לי כמו כפפה ליד. עזבתי את המשרה המלאה והתחלתי במסלול חדש בקריירה.

 

שלב שני:

הגדרתם מטרה, ואתם מאמינים שזה אפשרי. תבדקו: האם אתם באמת-באמת רוצים אותה?

יכול להיות שבראש אתם משוכנעים שכן, אבל עמוק בבטן אתם בעצם לא. כלומר, אתם חווים קונפליקט בתוך עצמכם. קונפליקט שגורם לכך שאתם משדרים לעצמכם כל הזמן מסרים סותרים, וזה פשוט מפריע לכם להשיג את המטרה שלכם. מה עושים? מתבוננים פנימה וחוקרים.

חוקרים את האמונות שלנו, את המחשבות שלנו, את הרצונות הפנימיים שלנו. רק כשתהיו מודעים לקונפליקטים שקיימים בתוככם תוכלו לנטרל אותם, ולהחליט אם המטרה הזו מתאימה לכם או לא.

דוגמה: יש לי חברה מלאה, שנורא רוצה לרדת במשקל. היא יודעת בדיוק מה צריך לעשות: לאכול פחות ולעשות ספורט. אבל היא לא אוהבת לעשות ספורט. היא מאמינה שאחרי שתצליח לרדת במשקל, היא תהיה חייבת לסבול את העול הזה של הספורט כל החיים כדי להישאר רזה. ורק המחשבה על זה מעייפת ומבעסת אותה. אז היא לא עושה ספורט, לא יורדת במשקל וממשיכה לקטר. מה דעתכם? היא באמת רוצה לרדת במשקל או שאולי לא כל כך?

 

שלב שלישי:

בחרתם מטרה ואתם חדורי אמונה ומוטיבציה. תתחילו לדמיין איך זה יהיה כשכבר תהיו שם, כשכבר תשיגו את המטרה שלכם.

תכתבו את זה על דף, ממש בצורה מפורטת: איך החיים שלכם יראו? מה תרגישו? איפה אתם נמצאים ביומיום? במה אתם עובדים? עם מי אתם נפגשים? איפה אתם מבלים? תקפידו לכתוב בשפה חיובית (מי שלא יודע מה זה, כאן אני מסבירה למה הכוונה).

כמובן שאתם גם צריכים לעשות גם כמה פעולות נוספות ולא לשבת לקפל כביסה ולחכות שדברים יקרו מעצמם (אלא אם כן המטרה שלכם היא לסיים כבר עם ערימת הכביסה :-) ).

אבל, הרעיון הוא כזה: ככל שתדמיינו את תמונת "סוף הדרך" בצורה ברורה יותר ותתחברו אליה, כך דברים מסביבכם יתחילו להסתדר כדי לעזור לזה לקרות. בדוק. הזדמנויות שלא חשבתם עליהן פתאום יצוצו, אנשים יציעו לעזור לכם, דברים יזוזו.

תנסו, מקסימום תצליחו.

ובנימה אופטימית, שנה טובה וגמר חתימה טובה!

פוסטים קשורים

הצג הכול

| נהנים מהתכנים בבלוג?

הרשמו עכשיו לניוזלטר וקבלו מתנה: קובץ פעילויות קלילות לבית להדפסה שיגרמו להם לתרגל קריאה בכיף!

חיפוש לפי תגיות

פוסטים אחרונים

bottom of page