top of page

הבלוג

טיפים ורעיונות להורים

פעילות קישוט עוגיות לילדים

הכל התחיל כשהמורה של הבן שלי (כיתה ב') ביקשה הורים שמתנדבים לארח ילדים מהכיתה במסגרת "בית מארח" (כמובן שהתנדבתי). לארח ששה ילדים זה לא טריוויאלי, ובפרט אם הם לא חברים ככה סתם ביום-יום.

הייתי צריכה לחפש פעילות שתתאים גם לבנים וגם לבנות, קלה אבל מעניינת וכמובן שתעביר לי לפחות שעה... :-) אתגר נוסף היתה העובדה שהתאריך לאירוח יצא ממש שבוע לפני חנוכה ולכן זה היה מתבקש שנושא הפעילות יהיה קשור לחג.

כאמא יצירתית, אני תמיד מחפשת רעיונות לפעילויות מהנות ומרתקות שיכולות לבדר את הילדים ולטפח את היצירתיות שלהם. ואיזו דרך טובה יותר לעשות זאת מאשר עם עוגיות!


קישוט עוגיות היא פעילות קלאסית שילדים בכל הגילאים אוהבים, וזו הזדמנות מצוינת עבורם לבטא את עצמם באמצעות אומנות ועיצוב. קישוט עוגיות היא פעילות שמתאימה לבני 5 ומעלה, אינה מצריכה ניסיון קודם, וגם לארגן אותה זה די קל. היא יכולה להתאים לכל נושא, וגם כפעילות ליום הולדת אם זו קבוצה קטנה. בפוסט הזה נעבור על כל מה שצריך לדעת כדי לארגן פעילות לקישוט עוגיות שתהיה להיט בפעם הבאה שתצטרכו לארגן פעילות יצירה לילדים. מאיסוף המצרכים ועד לבחירת מתכון העוגיות הנכון - דאגתי להכל. אז בואו נתחיל!

הכנה מראש

לפני הפעילות עצמה צריך להכין כמה דברים: את החומרים לציפוי ואת העוגיות עצמן.

כמו כן כדאי להצטייד במפת ניילון חד פעמית, שניתן יהיה לפרוס על שולחן הפעילות, וצלחות שהילדים יוכלו לעבוד עליהן.

את התוצרים היפים שלהם שמתי לילדים בקופסת פלסטיק, כדי שיוכלו לקחת הביתה. כמובן שחלק גם נאכלו מיד. :-)


הכנת העוגיות


חיפשתי מתכון קליל ומוצלח לעוגיות חמאה, ומצאתי כזה בבלוג של FoodisGood ואני מצרפת אותו כאן. המתכון מספיק לכ-25 עוגיות. לפעילות "בית מארח" כדאי להכין כמות כפולה. את העוגיות כדאי להכין יום או יומיים לפני, כשיש לכם זמן רגוע, ולאחסן בקופסה אטומה עד לפעילות (או אפילו להחביא בארון כדי שלא יחסלו לכם את זה בטעות ;-) ).


החומרים:

  • 100 גר' חמאה מומסת

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1/2 כפית תמצית וניל

  • ביצה אחת

  • 2 כוסות קמח לבן

  • כפית אבקת אפיה

  • כף חלב

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.

  2. במיקסר מקציפים את החמאה המומסת, יחד עם הסוכר ותמצית הוניל, לקבל עיסה בצבע צהבהב.

  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים.

  4. מנמיכים את המהירות של המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואת אבקת האפייה עד שהכל מתערבב.

  5. מוסיפים חלב ומערבבים לכדי בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח, על שמתקבל בצק נוח לעבודה.

  6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה (אני מודה שאני ויתרתי על השלב הזה ויצא סבבה).

  7. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סמ' וקורצים ממנו עוגיות בכל צורה שמתחשק לכם.

  8. מרפדים תבנית בניר אפייה ומעבירים את העוגיות לתבנית.

  9. אופים בתנור ל 15-18 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

  10. אחרי שמוציאים את העוגיות מהתנור יש לתת להם להצטנן לפני שנוגעים כדי שיספיקו להתקשות.

כך התבנית שלי נראית אחרי שהוצאתי אותה מהתנור, את העוגיות בצורת "נר" ו"סביבון" הכנתי פשוט עם סכין דקה, ולא עם קורצן עוגיות (כי לא הצלחתי למצוא כזה מתאים בחנויות).

כמובן שאפשר ומומלץ לקרוץ צורות כלליות ופשוטות כמו עיגול או פרח או כוכב, לא חייבים להסתבך עם חיתוכים מורכבים.

תבנית עם עוגיות לחנוכה

הכנת הציפוי לעוגיות


הציפוי הזה נקרא "קרם רויאל אייסינג" ואפשר להכין אותו מאפס, או (כמוני) - לקנות אבקה להכנה מהירה שכל מה שצריך זה להוסיף לה טיפ-טיפה מים, והקרם מוכן. אני קניתי את אבקה מתוצרת "המרשלג" והייתי מאד מרוצה מהתוצאה. אפשר לקנות את זה בחנויות שעוסקות באפייה או בחד פעמי ודברים למסיבות.

לעצלנים יותר, יש גם קרם מוכן בשפופרות פלסטיק, אבל באופן אישי מצאתי שלא נוח לעבוד עם זה ובפרט לילדים כי ממש קשה ללחוץ על זה ולהוציא את הקרם, וזה גם יותר יקר. אז אני ממליצה על אבקה להכנה מהירה.

האבקה נראית ככה:

אבקת רויאל אייסינג

בעצם זה סוג של אבקת סוכר עם צבעי מאכל. כדי להפוך את זה לקרם צריך ממש מעט מים, פחות מכפית. אם תשימו יותר מדי מים זה יהיה נוזלי מדי. המרקם הנכון צריך להיות קרמי, כלומר נוזלי - אבל לא נוזלי מדי, קצת מזכיר מרקם של יוגורט. אז ליתר בטחון התחלתי בלשים כשני שליש מהקופסה בתוך קערית זכוכית, הוספתי מים וערבבתי. אם ראיתי שזה יצא נוזלי מדי - הוספתי עוד אבקה ממה שנשאר לי בקופסה, עד שהתקבל המרקם הנכון.


כמובן שצריך להכין כל צבע בנפרד, ודואגים שהקערה וכפית הערבוב יהיו נקיות לחלוטין כדי שהצבעים לא יתערבבו.

אחרי שהקרם מוכן מעבירים אותו בזהירות לשקית זילוף, מרוקנים טיפה אוויר וקושרים היטב את הקצה. לסקרנים - הטעם של זה מזכיר טעם של מרשמלו :-) והבנתי שניתן לשמור את זה במקרר יום-יומיים ולא יותר מזה. מכמות של קופסה יוצא די הרבה קרם, אז אם אתם נערכים לפעילות של הרבה ילדים - מומלץ לחלק את הכמות בין שתיים או שלוש שקיות זילוף (פחות הזדמנויות לחיכוכים בין הילדים).


כמה נראו הקרמים שלי לאחר שסיימתי את ההכנה שלהם:

קרם רויאל אייסינג בשקיות זילוף

זהו, עכשיו אתם כבר מוכנים בעקרון להתחיל בפעילות!



הפעילות עצמה


בשביל הפעילות אתם צריכים משטח עבודה גדול, כתלות בכמות הילדים שאתם מארחים. שולחן רחב זה מספיק טוב.

ממליצה לשים מראש מפת ניילון כדי למזער את כמות הלכלוך שתצטרכו לנקות בסוף :-)

תנו לכל ילד צלחת גדולה שעליה הוא יעבוד והסבירו להם איך ללחוץ בעדינות על שקית הזילוף כדי שהקרם יצא. ואל תשכחו לחתוך את הקצה התחתון של השקית לפני שמתחילים! שימו לב שהחור שצריך להיווצר בקצה צריך להיות קטן, כדי שהחומר לא יישפך החוצה יותר מדי בקלות (בכל זאת - ילדים - התנועות שלהם לא כל כך עדינות לפעמים).


מכיוון שהקרם רטוב, ואין לכם את כל היום לחכות שהוא יתייבש, מומלץ במקביל להחזיק את תנור האפייה דלוק על חום נמוך (100 מעלות זה בסדר) ולהכניס את העוגיות המוכנות. ככה הציפוי יתייבש ויתקשה עד שיגיע הזמן לילדים ללכת הביתה.


הנה כמה תמונות מהפעילות שלנו:

קישוט עוגיות

וכאן תוכלו לראות את התוצאה הסופית, הילדים היו סופר יצירתיים!

אפילו אני עפתי על התוצרים.

עוגיות מקושטות בתנור

אני שילבתי את הפעילות הזו עם משחק "חפש את המטמון" בבית, שבסופו הילדים מצאו קופסה של מטבעות שוקולד.


אפשר לתכנן פעילות דומה לשלל נושאים:

קיץ, חורף ופרחים, ואפילו לפורים או לחגי תשרי, צירפתי לכם כמה לינקים.


אם אתם מכינים משהו מזה, תייגו אותי ברשתות או סתם שילחו לי תמונות!

זה תמיד כיף לי לדעת שאתם נהנים :-)

Comments


| נהנים מהתכנים בבלוג?

הרשמו עכשיו לניוזלטר וקבלו מתנה: קובץ פעילויות קלילות לבית להדפסה שיגרמו להם לתרגל קריאה בכיף!

חיפוש לפי תגיות

פוסטים אחרונים

bottom of page